ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Dakora Niktilar
Country: Antigua & Barbuda
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 6 July 2014
Pages: 258
PDF File Size: 19.32 Mb
ePub File Size: 2.29 Mb
ISBN: 323-7-21771-855-6
Downloads: 72850
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Doktilar

Bucura-te, Ingere al Domnului, neadormitul meu Pazitor! Tatal nostru, in ceasul judecatii, invredniceste-i pe ei si pe noi de mila Ta cea aducatoare de bucurie; Tatal nostru, incununeaza cu slava pe ceice au suferit munci, pentru Tine si pentru aproapele; Tatal nostru, daruieste odihna Ta celor curatitit prin necazurile lumii acesteia pamantesti; Tatal nostru, Cel ce stii numele tututror, primeste-i pe cei ce s-au mantuit in cinul calugaresc si in cel mirenesc; Tatal nostru, primeste pe pastorii cei cucernici impreuna cu fii lor cei duhovnicesti; Tatal nostru, sa intampine robii Tai pe Mirele Hristos cu faclii aprinse; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Sfinte Ingere, cel ce esti ales de Domnul Dumnezeu spre paza sufletului meu, eu, nevrednicul, indraznesc sa-ti aduc cantari de lauda, iar tu, ca cel ce ai indrazneala catre Imparatul Cerului, apara-ma de dusmanii vazuti si nevazutiizbaveste-ma de toate nevoile si necazurile, ca sa strig tie: Sfinte Ingere, cel ce esti ales de Domnul Dumnezeu spre paza sufletului meu, eu, nevrednicul, indraznesc sa-ti aduc cantari de lauda, iar tu, ca cel ce ai indrazneala catre Imparatul Cerului, apara-ma de dusmanii vazuti si nevazuti, izbaveste-ma de toate nevoile si necazurile, ca sa strig tie: Ingerul meu Pazitor, cere pentru mine puterea harului dumnezeiesc ,intru care sa umblu neabatut si fara poticneala pe mantuitoarea cale a poruncilor lui Hristos, iar cu inima si cu gura sa slavesc neincetat Preasfantul Nume al Dumnezeului nostru si sa cant Lui: Pacatele lumii se curatesc cu sangele cel curatitor al Mielului lui Dumnezeu.

Ceea ce esti binecuvantata, te rugam, asculta rugaciunea nevrednicilor robilor tai si soleste intotdeauna pentru adormitii robii tai. Stand in fata Prestolului dumnezeiesc, roaga-te pentru mine, netrebnicul si decat toti mai pacatosul, ca sa nu-mi ia sufletul in ziua cand nu ma astept si in ceasul cand savarsesc cele rele.

Iar cu solirile lor cerceteaza-ne si pe noi, ca impreuna cu ei sa cantam Tie, Mantuitorul si Dumnezeului nostru, cantare: Strain si calator sunt eu pe acest pamantviata mea e degrab trecatoare, iar eu, ticalosul, niciodata nu ma gandesc in mintea mea la moartea cea fara de veste, nici nu cuget la infricosatoarea Judecata la care voi sta inaintea Dreptului Judecator si voi da raspuns pentru fiecare fapta si pentru orice cuvant.

Laud milostivirea ta cea vrednica de mirare si pogoramantul tau cel mare, cela ce esti minte repede miscatoare si sluga nematerialnica a Domnului; cele ce nu te ingretosezi de pacatele mele urat mirositoare si nu incetezi sa aduci pentru mine nevrednicul, sfintele tale rugaciuni catre Preasfantul Dumnezeu, Cel ce este in Trei Ipostasuri, ca sa nu pier in veci, ci sa mostenesc Imparatia Cereasca.

Dupa aceea zicem aceasta rugaciune: Dar sufletele lor sunt in mana Ta, Doamne; de aceea graim acestea: Edit or delete it and start blogging! Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste. Tot pacatul am desavarsit si toata viata cleor in desertaciuni scatistul scurs, iar acum de sfarsit m-am apropiat. Vinovati suntem de necazurile lumii si de suferintele fapturilor necuvatatoare si de suferintele nevinovatilor copii, fiindca prin caderea omului, s-a distrus fericirea si frumusetea fapturii.

  IAF HANDBOOK OF GROUP FACILITATION PDF

Parinte a toata indurarea, Tu luminezi ziua cu soarele; Tu indulcesti pamantul cu roade, Tu veselesti lumea cu frumusetea, precum pe prieteni, asa si pe vrasmasii Tai; noi credem ca si dincolo de mormant, in vesnicie, indurarea Ta este nesfarsita, miluind chiar pe pacatosii cei cu totul lepadati, pentru rugaciunile noastre, de aceea asa ne rugam:.

O, Preasfanta Doamna, Imparateasa si Stapana, tu esti podul care duci la cer pe cei de pe pamant, tu esti deschizatoarea usilor Raiului.

Pururea imi apari, Sfinte Ingere, ca un zid puternic impotriva vrasmasilor mei celor rai care cauta pierirea mea cea vesnica si care-mi slabanogesc sufletul cu trandavia si cu uitarea de sine; te rog dar, pazitorul meu, sa ma invrednicesti cu mijlocirea ta, in vremea iesirii sufletului meu din trup, sa fiu partas preacuratului Trup si preascumpului Sange al Mantuitorului meu, pentru ca, intarindu-ma cu Hrana nepieritoare si cu Bautura datatoare de viata, sa trec fara frica in cealalta lume, laudandu-te pe tine, binefacatorul meu:.

Bucura-te, Ingere al lui Dumnezeu, inainte-statatorul meu in fata Presfintei Treimi; Bucura-te, sluga cereasca a Domnului celui ce imparateste peste toata faptura; Bucura-te, impreuna-vietuitorule cu slugile Lui cele intelegatoare si nematerialnice; Bucura-te, cel ce faci pururea voia Stapanului; Bucura-te, cel ce ai primit de la Dumnezeu porunca si putere ca sa pazesti sufletul meu; Bucura-te, cel ce niciodata nu te departezi de mine, pacatosul; Bucura-te, cel ce pururea petreci cu mine, nevrednicul; Bucura-te, cel ce ma pazesti in toate caile mele; Bucura-te, cel ce imi calauzesti pasii spre sfintele biserici; Bucura-te, cel ce ma feresti de toata rautatea; Bucura-te, cel ce mi-ai fost dat de Dumnezeu ca pazitor pe caile vietii mele; Bucura-te, indrumatorul vietii mele cel preabun; Bucura-te, Ingere al Domnului, neadormitul meu Pazitor!

Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog Un nou blog crestin-ortodox. Dupa Dumnezeu la tine avem nadejde tare, caci nimeni din cei ce se roaga tie, nu iese fara ajutor, ci numai cu bucurie, mangaiere si indulcire.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Voi, cei ce erati candva tineri, plini de bucurie si de fericire, unde sunteti acum? Tatal nostru, miluieste pe toti cei ce mi-au dorit si mi-au facut mie bine; Tatal nostru, acagistul mariri Tale, pe parintii si fratii nostri si pe cei de aproape; Tatal nostru, mantuieste pe cei ce mi-au binevestit mie cuvantul Tau; Tatal nostru, preamareste in fata ingerilor pe cei ce m-au invatat sa Te iubesc pe Tine; Tatal nostru, daruieste bucurie celor ce m-au povatuit cu pilda vietii lor sfinte; Tatal nostru, indulceste cu tainica mana pe cei ce m-au ajutat in zile grele; Tatal nostru, Imparatia Ta sfarsit nu are, fa ca sa intre cei adormiti intru bucuria Ta; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor aadormiti Tai!

Stiu, Sfinte Ingere, Pazitorul meu, ca aceasta cantare, pe care ti-o aduc din osardia mea, nu este de ajuns spre a-mi arata multumirea din toata inima pentru cate ai facut cu mine pana acum, acatishul inca ma rog sa indupleci milostivirea lui Celro sa ma izbaveasca la infricosatoarea Judecata de partea cea de-a stanga si sa ma invredniceasca sa-I cant Lui cu toti sfintii: Roaga-te, Nascatoare de Dumnezeu, caci mult poate rugaciunea Maicii spre bunavoirea Stapanului, fiindca Domnul primeste de la tine tot cuvantul despre iertare.

  EZTWAIN CLASSIC PDF

Trezeste-ma din somnul pacatului si ajuta-ma cu rugaciunile tale sa-mi petrec fara prihana cealalta vreme a vietii mele si sa fac roade vrednice de aeormiti, pazeste-ma de caderile in pacate de moarte, ca sa nu pier in deznadejde si sa nu se bucure vrasmasul de pierzarea mea. La Vitleem colo jos. Cu inma zdrobita cellor cu suflet indurerat stau inaintea ta si ma rog: Tu, Cel mare dintre suferinzii cei nevinovati, Tu singur ai putere a ierta tuturor, deci iarta si intoarce lumii fericirea cea de actistul, ca si cei morti si cei vii sa afle pacea, strigand: Sa nu aud si eu ca fecioarele cele nebune glasul infricosator al Mirelui: Ci stai inainte, rugand pe Preamilostivul Dumnezeu si Domn sa-mi ierte pacatele pe care le-am facut in viata mea cu fapta, cu cuvantul si cu toate simturile mele; si cu judecatile pe care le stie sa ma mantuiasca; sa ma pedepseasca aici dupa negraita Sa mila, dar sa nu ma vedeasca la dreapta Judecata si sa nu ma dea chinurilor vesnice.

Pe Adam cel cazut si pe tot neamul sa-l izbavesti de pierzarea cea vesnica, ai trimis in lume, Doamne, pe Fiul Tau, rasanindu-ne viata vesnica prin Crucea si Invierea Lui. Sfinte, acatistuo si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau. Pentru aceasta, cu multumire strig tie: Este grozav intunericul sufletului departat de Dumnezeu, chinuit de constiinta si de scrasnirea dintilor, de focul cel nestins si de viermele cel neadormit; eu tremur gandind ca acela va acatistkl si locul meu, deci, eu pentru mine insumi ma rog si pentru cei cesufar adorimti iad, ca sa se pogoare peste ei roua cu racoreala, cantand cantare lui Dumnezeu: Tu singur esti Acela ce fara incetare ne-ai iubit pe noi.

InviereLumina Sfanta de la IerusalimPasti.

Pentru aceasta mai vartos ma rog si un asemenea dar cu toata osardia doresc. Pentru aceasta, cu multumire strig tie:. Stiu cu adevarat si cu gura marturisesc ca nu este nimeni ca tine, sfinte Ingere, prieten si inainte-statator, aparator si biruitor. Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Binevoieste dar sa primesti, din sufletestile mele vistierii, cantarile de lauda ce le aduc tie:. A mai trecut un anla umbra Crucii TalePaula Seling.

Este minunata puterea rugaciunilor pentru cei adormiti. Fiecare ceas, fiecare clipa ne apropie tot mai mult de mormant. Tatal nostru, usureaza intristarea parintilor pentru pierderea fiilor; Tatal nostru, fa ca cei ce nu te-au cunoscut pe pamant, sa te cunoasca macar in cer; Tatal nostru, miluieste-i pe toti cei ce au fost ingropati fara rugaciuni; Tatal nostru, primeste in locasurile Tale pe cei ce au murit naprasnic de scrbe sau de bucurie; Tatal nostru, tuturor celor ce mor, trimite-le pacea si odihna Sfintilor; Tatal nostru, pentru rugaciunile celor ce au patimit fara vina, iarta pe cei pacatosi; Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel ceresc; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Daruieste, Doamne, tuturor carora le-ai luat viata din frageda tinerete, tuturor carora le-ai dat cununa de spini, tuturor celor ce nu au cunoscut fericirea pamanteasca, Mila Ta cea nesfarsita; rasplateste-le cu razele iubirii Tale nesfarsite dincolo de mormant, iar noi strigam asa:.