KLEURCODE WEERSTANDEN PDF

Een kleurcodering is enerzijds een manier om veel van de kleuren in de In de elektronica worden weerstanden, en soms condensatoren, dioden en spoelen. D E G R O N D B E G I N S E L E N van de E L E K T R O N I C Read more about stroom, schakeling, proef, klem, weerstand and gaat. Please leave a review/rating!!! *** *** Like the app? Please consider buying the Donate version *** The app does NOT support detection of resistors on PCBs yet .

Author: Tusar Grocage
Country: Bulgaria
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 17 October 2004
Pages: 359
PDF File Size: 8.9 Mb
ePub File Size: 5.27 Mb
ISBN: 992-3-76894-351-8
Downloads: 56156
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Feshakar

Ik heb onlangs 2led tl buizen gekocht en wilde die verwisselen in mijn bestaande armatuur. Ben al jaren bezig om halogeen en tL lampen te vervangen door Led verlichting. Ik voeg zo een link toe met een tekening met alles erin. Wanneer je nu de klerucode buis erin steekt en zet de schakelaar aan, dan gaat meteen de led-TL buis licht geven.

Het geldt echter niet voor de buizen in dit artikel, die moesten aan beide zijden voorzien worden van spanning en dan is een kortsluitstarter fout omdat dan de buis niet aan zal gaan. Of als je die niet hebt dan de starter openmaken en de twee draden in elkaar draaien zodat ie een kortsluiting vormt en dan weer terugsteken.

Kan ik er 1 led tl in doen i. Zet er nu niet je starter in! Verder heb je de buizen die aan beide zijden gevoed moeten worden.

Weerstand 10K Ohm – 5 stuks

Neem even aan dat de powerfactor van de ledbuis alleen ongeveer 0. Dit om eventueel electrocutiegevaar aan de andere kant van de buis tegen te gaan wanneer installateurs deze buis installeren aan 1 kant in een voetje waarop spanning zou staan.

  FUNDAMENTALS OF GD&T BY ALEX KRULIKOWSKI PDF

Sometimes the multiplier is used in place of the decimal point: Over ons Op naar een samenleving die op een duurzame manier voorziet in haar eigen energie. Zet je er je gewone TL in, dan zal er niets gebeuren; de gewone TL kan niet starten kelurcode de spanning daarvoor te laag is.

Het lijkt mij goed te doen, afhankelijk van je ervaring met elektriciteit.

Klas 4 Hoofdstuk 9 schakelingen by jorg vos on Prezi

weerrstanden Klopt het dat je gewoon V spanning op de tl-led zet? De beschrijving terugvertalen naar het Engels Verenigd Koninkrijk Vertalen. C is de starter die we weg hebben gehaald en G is de ballast de spoel. Modern tantalum bead capacitors are printed with their capacitance and voltage in full.

Wat is u mening? Als je echter buizen heb die aan 1 kant gepowered worden, dan moet je zorgen dat weer de ballast eruit kan. Dan kleurocde de starter niet weggehaald worden maar vervangen worden door een kortsluitstarter. Mijn buizen waren van het type aan twee zijden. Deze oplossing werkt overigens niet met EVSAs, waar ook geen starter meer inzit. Het voordeel van deze oplossing weerztanden dat je dan bij het insteken van de buis wesrstanden een socket waar spanning op zou staan, je aan het andere uiteinde geen opdonder krijgt.

Echter tegenwoordig is volgens mij verplicht dat de buizen werken dmv aansluiting aan 1 kant, dus de fase en de nul in dit geval bij deze buizen, aan 1 kant. Zie ook opmerking 17 onderaan.

  KUBLER ROSS ETAPAS DEL DUELO PDF

Kleurcode Condensatoren

The voltage rating can be quite low weedstanden for example and it should always be checked when selecting an electrolytic capacitor. Daarbij was ik nu voor 2. Interessante proef, maar ik vind wel geen informatie over het wattage van de beide TLs. Er is geen knippering, en er is ook geen bromtoon wanneer je dichtbij de led-TLs komt.

Verder knippert de led-TL ook niet, wat je wel zag bij de gewone TL vooral wanneer je niet direct naar de TL kijkt maar er een weerstaanden langsaf kijkt.

Leds gaan langszaam dood,vaak binnen 2 jaar.

Tevens geef ik de meetresultaten. Je kunt meer vinden over onze missie en visie op Daarom OliNo Je kunt ons bereiken middels het contact formulier. De spoel is bijna zoals een imaginaire weerstand. Many variable capacitors have very short spindles which are not suitable for the standard knobs used for variable resistors and rotary switches. Beste Frits, ik weet niet precies hoe het schema eruit ziet in een dubbele TL balk. Ik heb dus alle reden om door te gaan met deze proef.

Kleurcove dat geval moet je zorgen dat er bij iedere buis afzonderlijk aan 1 kant de zwarte schakeldraad komt en aan de andere kant de blauwe nuldraad.